Kenmerken van een superhostess

Superhostess
Een tophostess herken je aan meerdere eigenschappen. Welke skills heeft een goede hostess allemaal nodig?

De ideale hostess is sociaal

Een goede hostess is heel sociaal en zorgt met haar open houding en glimlach ervoor dat eventbezoekers haar makkelijk durven aanspreken. Een tophostess geeft gasten het gevoel dat ze gehoord worden, zich welkom voelen en bij haar terecht kunnen met al hun vragen. Dit moet uiteraard op een vriendelijke, beleefde en tactvolle manier gebeuren. Een goede hostess past zich makkelijk aan aan haar doelpubliek en kan zich makkelijk inleven in anderen. Ze kan uitgebreid antwoorden op alle vragen maar weet ook wanneer een gesprek afgerond moet worden omdat er nog gasten geholpen moeten worden. En uiteraard moet een goede hostess ook behulpzaam zijn en zien waar ze nodig is.

 

De ideale hostess werkt oplossingsgericht

Op de meeste evenementen zijn er links of rechts wel eens kleine probleempjes. Denk daarbij aan gasten die hun vestiairebonnetje kwijt zijn, mensen die niet op gastenlijst staan of iemand die een glas wijn over zich heen krijgt.
Een ervaren hostess panikeert nooit in zo’n situaties. Ze blijft kalm en lost zo’n dingen op in alle discretie zonder er veel aandacht op te vestigen. Voor een goede hostess bestaan er geen problemen, enkel oplossingen.
Het kan voorkomen dat een hostess in situaties terechtkomt waarbij er een oplossing moet komen en dit volgens de gast te langzaam gaat. Daarom is het van belang om als gastvrouw geduld te hebben en altijd vriendelijk te blijven.
 

De ideale hostess is klantvriendelijk

Een hostess weet als geen ander dat ze een bedrijf of merk vertegenwoordigt. De klanten van deze merken dienen gastvrij en klantvriendelijk te worden geholpen op elk moment. Een klant- en servicegerichte houding is dus een absolute vereiste voor dit werk. Kunnen omgaan met moeilijke klanten is zeer belangrijk waarbij ze ten alle tijd de rust weet te bewaren en de gasten het gevoel weet te geven dat ze er alles aan doet om hun verder te helpen.
 

De ideale hostess heeft een mooie houding en uitstraling

Een goede hostess heeft altijd een verzorgd voorkomen. Ze ziet er ten allen tijde netjes en verzorgd uit. Zichtbare tattoos en piercings zijn uit den boze.  Ze beschikt over goede manieren en komt professioneel over. Ze gaat niet hangen of zitten aan haar balie. Ze is niet met haar smartphone bezig, ze eet enkel tijdens haar pauze achter de schermen.
 

De ideale hostess weet van aanpakken

Een goede hostess toont initiatief, ziet werk, is proactief en heeft een enthousiaste ‘hands-on’ attitude.
 Een goede hostess is dus te herkennen aan verschillende competenties en karaktereigenschappen. Het belangrijkste is dat voor haar de gasten steeds centraal staan en ze die zo goed mogelijk tracht te helpen.
 

Hostessen nodig voor jouw evenement? Neem volledig vrijblijvend contact met ons op voor meer info of een offerte.