Hoe zorg je voor een geslaagde flyeractie?

Flyeractie Antwerpen

Hoe organiseer je een geslaagde flyeractie?

Het inzetten van flyers is een betaalbare vorm van marketing. Met de digitale mogelijkheden van vandaag de dag stelt zich echter de vraag: is het investeren in flyers nog wel interessant? Het antwoord daarop is ja. Maar wel enkel als bijkomend onderdeel van een uitgebreidere marketingstrategie.

Duidelijke doelgroep

Een goede voorbereiding is het halve werk. Een van de meest cruciale taken voor aanvang van een marketingactie is het juist afbakenen van je doelgroep. Stel jezelf de vraag  aan wie je je precies wilt richten, wat hun behoeftes en interesses zijn en waar je deze mensen vindt. Eens je doelgroep duidelijk is afgebakend, is het belangrijk om deze op de juiste manier te benaderen. Flyers om een voetbalmatch te promoten zouden bijvoorbeeld misplaatst zijn op een beautybeurs.  Vermijd verspilling zoveel mogelijk.

Aantrekkelijke look-and-feel

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch  gaan hier nog steeds velen de mist in. Straal de tekst en vormgeving van je flyer perfect  af op de sfeer en uitstraling van jouw organisatie of evenement. Zorg dat je flyer op een positieve manier opvalt. Eén sterk beeld heeft vaak een beter effect als verschillende, kleinere afbeeldingen.

Nieuwsgierigheid opwekken

Gemiddeld wordt er 3 seconden naar een flyer gekeken. Pas als mensen geïnteresseerd zijn zullen ze langer kijken. De eerste indruk is dus cruciaal. Probeer het antwoord op de vraag ‘wat heb ik hieraan?’ in het hoofd van de klant te beantwoorden in de flyer.

Duidelijke call-to-action

Wat is het doel van je actie? Wil je mensen informeren? Aanzetten tot kopen? Je naamsbekendheid vergroten? Maak voor jezelf uit wat je wilt bereiken met je actie en vertaal dit duidelijk in je flyer. Maak het mensen gemakkelijk om actie te ondernemen. Vermeld duidelijk je website (of een specifieke landingspage) en je contactgegevens.

Vermijd teveel tekst

Wees kort maar krachtig, en zorg voor een aantrekkelijke titel. Een teveel aan tekst leidt af en maakt dat mensen snel zullen afhaken. Zorg voor net voldoende tekst om de aandacht te trekken en de nieuwsgierigheid op te wekken. Voor bijkomende informatie kun je ze naar de website verwijzen. Als je foto’s van gezichten gebruikt, zorg dan dat de kijkrichting van het gezicht naar de tekst is gericht. Mensen volgen onbewust deze richting.

Dit interesseert je wellicht ook

9 tips voor een geslaagde beursdeelname
9 tips voor een geslaagde beursdeelname

Meer uit je beursdeelname halen Een beursdeelname kost veel geld en het kostenplaatje schrikt vaak af. Maar een beursdeelname is wel dé uitgelezen manier om op te vallen bij jouw doelgroep. Je zie…

Tips voor een geslaagde opendeurdag
Tips voor een geslaagde opendeurdag

Voor aanvang van de opendeurdag Begin met de vraag ‘Waarom een opendeurdag organiseren?’ • Om meer naambekendheid krijgen bij jouw doelpubliek?• Om nieuwe klanten aantrekken?• Om de verkoop …

Waar op letten bij het inhuren van een hostess?
Waar op letten bij het inhuren van een hostess?

Waar op letten bij het inhuren van hostessen? Het succes van een evenement hangt voor een groot deel af van het personeel waarmee je werkt. Een host of hostess kan een grote meerwaarde betekenen. Het …