Meteen naar de inhoud

Waar op letten bij het inhuren van een hostess?

Aandachtspunten bij inhuren hostess

Waar op letten bij het inhuren van hostessen?

Het succes van een evenement hangt voor een groot deel af van het personeel waarmee je werkt. Een host of hostess kan een grote meerwaarde betekenen. Het inschakelen van een host of hostess geeft je evenement om te beginnen al meteen een professionele uitstraling. Als het gezicht van je evenement is een hostess de eerste persoon waarmee je gasten in contact komen. Zij moet zorgen voor een vlotte en spontane interactie met jouw gasten.

Zorg voor een duidelijke briefing

Dit wordt vaak vergeten. Zorg dat het hostessenbureau vooraf duidelijk gebrieft is, zodat ze weten welk profiel en welke ervaring de hostesses moeten hebben. Bezorg het hostessenbureau een zo gedetailleerd mogelijke taakomschrijving.
Ter plaatse moet je als opdrachtgever ook zo duidelijk mogelijk zijn in je communicatie naar de hostessen toe. Vertel duidelijk wat je verwacht en kader dit binnen het ganse evenement.

Wacht niet te lang met een bestelling door te geven

‘Bestel’ de hosts of hostessen op tijd. Vaak bestellen bedrijven een week voor een evenement nog de hostessen. Vaak is dat omdat men dan pas een definitief zicht heeft op het aantal bezoekers. Maar het is beter langer vooraf te bestellen. Je kunt altijd vragen of je een week vooraf eventueel het aantal nog lichtjes kan aanpassen. Als je te lang wacht met je bestelling, loop je het risico dat alle ‘top-hostessen‘ al ingepland staan voor andere opdrachten. En je wilt natuurlijk het beste personeel op jouw event.

Wees niet bang eisen te stellen

Een goed hostessenbureau streeft naar de perfecte match tussen klant, project en hostess. Je mag dus gerust specifieke eisen stellen. Een hostessenbureau kan alleen de ideale medewerkers inzetten als ze jouw verwachtingen kennen. Dat kan gaan over talenkennis, specifieke ervaring, outfit, enz.

Attitude is belangrijker dan looks

Een verzorgd voorkomen is uiteraard een absolute must. Maar wie alleen maar rekruteert op basis van uiterlijk komt vaak bedrogen uit. Een vlotte, spontane en professionele hostess met de juiste attitude en ingesteldheid is veel waardevoller. Uiteraard is een aantrekkelijk voorkomen een extra troef voor een hostess. Maar voordat je je focust op looks, moet je eerst zorgen dat de attitude van de medewerkers juist is.

Het is normaal voorkeuren te hebben

Heb je in het verleden een aangename samenwerking gehad met een bepaalde host of hostess en zou je graag opnieuw met die specifieke persoon willen samenwerken? Dat is perfect mogelijk. Een slim hostessenbureau streeft er samen met haar medewerkers naar een lang-termijn-relatie met haar klanten op te bouwen. Zo kan je eventueel zelfs een team samenstellen dat het bureau telkens inzet voor jouw evenementen.

Werk alleen maar samen met gerespecteerde hostessenbureaus

Als je samenwerkt met een gerespecteerde bureau ben je er zeker van dat ze een uitgebreide people-database hebben. Dan zijn ze in staat om last minute vervanging te regelen bij ziekte of nood aan extra medewerkers. Bij gerespecteerde bureaus ben je er ook zeker van dat de hostesses correct zijn ingeschreven en dat ze verzekerd zijn.

Heb je binnenkort hostesses nodig? Vraag zeker volledig vrijblijvend eens een offerte aan.

Dit interesseert je wellicht ook